Sinterklaas.fm
Opdrachtgever
Case
HTML5 animaties
voor de allerkleinsten

Een online community uitbouwen, puur op techniek

Ga naar Sinterklaas.fm

Sinterklaas.FM is een online community met als thema Sinterklaas. In de maanden november/december wordt er 24 uur per dag Sinterklaas liedjes afgespeeld via een speciaal radiostation.

De uitdaging bij Sinterklaas.FM is om grote pieken in dataverkeer op te vangen en bezoekers zo lang mogelijk op de website te houden. Tijdens de Sinterklaasperiode van 5 november tot en met 5 december heeft Sinterklaas.FM een bezoekersaantal dat kan oplopen tot wel 50.000 per dag. Reken daar ook nog eens de 100.000 luisteraars via Nederland.FM en Allradio.nl in mee, en de de uitdaging voor het online houden van het project is compleet.

Teqz heeft het concept en de website ontwikkeld, onderhoud de domeinnamen en webhosting, heeft diverse affiliate scripts ontwikkeld en beheert de Broadcast server voor de radio.

Affiliate scripts en inkomsten door adwords

Diverse affiliate scripts en adwords banners zorgen voor het overgrote deel van de inkomsten van Sinterklaas.FM. Niet door irritante reclame door te drukken, maar door bijvoorbeeld een speelgoed prijsvergelijker. De bezoeker typt bijvoorbeeld “Piratenschip” in, en de goedkoopste aanbieder wordt getoond. Er zijn ruim 120.000 stuks speelgoed opgeslagen in de database, die dagelijks meerdere keren wordt bijgewerkt.

Nummer 1 in "Pepernoten recept"

Bovenaan in Google kom je niet zomaar. Zeker niet op een veelgezocht woord of combinatie van woorden. En toch is het gelukt, door de juiste technieken toe te passen en linkbuilding te voeren staat Sinterklaas.FM hoog in de zoekmachines met onder andere "Gedichten maker", "Gedichten generator", "Sinterklaas radio" en "Pepernoten recept".

“Rond 5 december is het stressen bij ons. Het is een fijn gevoel dat de techniek voor elkaar is, zodat wij ons kunnen focussen op redactionele taken. En ook de support is geweldig. Een telefoontje of mailtje en het wordt vaak direct opgelost!”

Redactie Sinterklaas.FM

Een goed idee?
Of juist geen idee
waar te beginnen?
Wij komen langs.

Zet de koffie maar vast klaar. Dan komen wij met onze ideeën en adviezen.

of ontvang nu meer informatie

Contact Teqz:
0527-86 02 85

Technische vragen:
helpdesk@teqz.nl

Overige zaken:
info@teqz.nl

 

Adres
Escudo 6
8305 BM Emmeloord

Social:

 

Werken bij Teqz
Bekijk onze vacatures

Meer informatie

Vul onderstaande gegevens zo volledig mogelijk in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


Kantel het scherm om deze website te bekijken.