4 WordPress plugins om thuiswerken beter te organiseren

Helaas hebben we nog steeds te dealen met het Coronavirus. Met de tweede golf die er aan komt wordt de roep om thuis te gaan werken weer groter. Vooral kleinere organisaties krijgen last van onoverzichtelijke bedrijfsprocessen. Waar is collega X nu mee bezig? Hoe ver is collega Y met project Z? Voor de bedrijven die dit nog niet inzichtelijk hebben kan het thuiswerken een bepaalde blindheid veroorzaken, waardoor de productiviteit van de medewerkers achteruit holt.
Gelukkig zijn er een paar handige tools binnen WordPress om het thuiswerken beter te organiseren.

Door deze tools actief te gaan gebruiken wordt er structuur aan de werkzaamheden van je werknemer toegevoegd, iets wat zeer welkom is in deze vreemde, toch ietwat chaotische tijden. Deze plugins zijn ontwikkeld om projecten beter te managen of inzichtelijk te maken, en zijn ook nog eens zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken.

WP Project manager

Als je al eens op de zoekterm “project management plug-in” gezocht hebt, dan heb je hier vast al eens naar gekeken. Deze staat namelijk vaak bovenaan het lijstje in deze zoekterm. Niet alleen omdat de term in de plug-in naam naar voren komt, ook omdat het de meest gebruikte en meest eenvoudige plug-in is. Het toevoegen van taken, het samenwerken van delen van een project, mijlpalen, deadlines: alles wat je nodig hebt om de basis van een goed stukje projectmanagement neer te zetten zit in deze plug-in.

Alle projecten worden in één pagina weergegeven, waarbij in één oogopslag te zien is wat de status is van ieder project. De gratis variant is al behoorlijk uitgebreid. Er is een premium versie beschikbaar voor degene die nog een stapje verder willen, zoals het toevoegen van het Trello achtige Kanban Board en projecten managen vanaf de front-end, WooCommerce integratie, BuddyPress of voor de developers onder ons GitHub en Bitbucket integratie.

Download WP Project manager

Kanban voor WordPress

Als je een grote fan bent van de manier hoe Japanners alles zo gestructureerd en georganiseerd houden (denk aan Marie Kondo), probeer dan zeker eens Kanban. De exacte definitie van Kanban is volgens Wikipedia: “Een concept gebruikt in lean manufacturing en just-in-timeproductie. Kanban is een systeem om te signaleren wanneer iets nodig is. Kanban kan gebruikt worden om alles in het leven te organiseren.”
Het lijkt erg veel op de app Trello. Ooit is deze techniek bedacht door Taiichi Ohno om het bedrijfsproces in de fabriek van Toyota te verbeteren.

Kanban voor WordPress is eigenlijk ook een project management systeem, dat vooral op taken gericht is. Je kunt diverse borden aanmaken zoals todo, aan het werken, klaar voor controle en voltooid. In deze borden kunnen taken aangemaakt worden. In de PRO versie kunnen deze taken worden toegewezen aan een medewerker. Een medewerker kan hier ook een vereenvoudigde tijdregistratie in toepassen. Naast project management is deze tool ook geschikt voor Sales tracking en CRM.

Download Kanban Boards voor WordPress

BuddyPress

BuddyPress is in basis “community software”, wat een modern woord voor een forum is. Maar er zitten veel meer mogelijkheden in BuddyPress dan je oorspronkelijk dacht. Het is namelijk tamelijk eenvoudig zelf uit te breiden met plugins, al dan niet zelf geschreven. Intern kan er gediscussieerd worden, elkaar op de hoogte houden van de projectvoortgang en er kan onderling gechat worden. Kortom, naast een handig project management systeem is het tijdens een lockdown een prima moment om te beginnen met een intranet om medewerkers op de hoogte te houden van de organisatie. De gebruikerservaring is hetzelfde als in Basecamp, alleen is BuddyPress geïntegreerd in je WordPress omgeving.

Download BuddyPress

TaskBreaker voor BuddyPress

Deze plugin kan worden geintegreerd met BuddyPress, waardoor deze meer gericht wordt op samenwerken en team management. Er zit standaard een voortgangs werkbalk in om een indicatie te krijgen hoe ver het (deel)project afgerond is. Dit kan motiverend werken voor medewerkers.

Je kunt ook meerdere gebruikers aan een specifiek project toevoegen. En, last but not least, het voegt de optie toe om automatisch projecten te sorteren. De plugin gebruikt een algoritme gebaseerd op prioriteit, deadlines en veel andere factoren.

Download TaskBreaker voor BuddyPress

Conclusie

WordPress is niet alleen het ideale CMS voor jouw website, webshop of blog, maar kan ook nog eens prima gebruikt worden om je collega’s meer gestructureerd en overzichtelijker thuis te laten werken.
Wees er overigens wel op bedacht dat je niet een overload aan WordPress plugins gaat gebruiken, dit kan namelijk de performance van jouw website behoorlijk onderuit halen. Installeer en gebruik alleen degene die jij denkt nodig te hebben.

Gebruik jij WordPress op een slimme manier om thuis te werken? Laat het ons weten! Stuur even een mailtje naar info@teqz.nl en we vullen dit blog aan.

rienco van koulil

Heb je vragen of advies nodig over het gebruiken van WordPress binnen je organisatie?
Neem dan contact op met Rienco via 0527-86 02 85 of mail info@teqz.nl.